Mercedes-Benz připravuje hybrid s dieselem

Hybridní Mercedesy budou brzy spalovat také naftu.

Mercedes-Benz zvažuje, jak dále snížit emise CO2, aniž by utrpěly celkové výkony. Jednou z možností je hybrid, který by místo benzínového motoru spolupracoval s naftovým agregátem.

Podle vinformací od vedení automobilky Mercedes by se vůbec mělo jednat o první sériový hybrid s dieselovým motorem nabízený v osobním autě. Mercedes-Benz totiž plánuje takový model již na rok 2011. Auto ponese označení Mercedes-Benz E 300 Hybrid a bude používat upravenou verzi čtyřválce 2,1 l přeplňovaného dvojicí turbodmychadel z modelu E 250 CDI.

Technika bude velmi příbuzná s tou v Mercedesu S 400 Hybrid, takže se bude jednat o tzv. mild-hybrid, kdy elektromotor spalovacímu motoru pouze vypomáhá.

Mercedes se chce se spotřebou v kombinovaném cyklu dostat na 5,0 l/100 km, což by byla v kategorii střední třídy rekordní hodnota. Mercedes také plánuje tento systém později nasadit i do modelů třídy M, GL, GLK a R.

autoweb.cz

7.1.2010 7:30
Více o tématu: dieselhybridMercedes-Benz

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist