Jenson Button mistrem světa F1

A ještě k tomu přidává pohár konstruktérů pro Brawn GP.

Před začátkem sezóny vysmívaní outsideři, nyní mistři světa. Tým Formule 1 Brawn GP vznikl narychlo před prvním startem letošního šampionátu F1 a svůj monopost poskládal prakticky jen z náhradních dílů.

Jenže Brawn přišel s velmi důmyslným řešením zadního difuzoru, který nejen, že byl v souladu s pravidly, ale ještě dokázal získat týmu přibližně půl sekundy na jedno kolo. A to může v závodě udělat až půlminutový náskok.

Ostatní týmy si tak na začátku sezóny na Brawn GP vylámaly zuby a teprve až v její polovině se podařilo náskok Brawn GP eliminovat. Red Bull a zejména Sebastian Vettel sice dělali, co mohli, ale už bylo pozdě. Titul jak konstruktérský, tak i mezi jezdci putuje právě do týmu Brawn GP, respektive do rukou Jensona Buttona.

Výsledky včerejšího závodu v Brazílii jste už asi zaregistrovali, pokud jste přímo nesledovali přímý přenos. Tak jen připomeneme, že závod vyhrál Mark Webber s monopostem Red Bull, druhý skončil trochu překvapivě Robert Kubica a přijel si tak pro nejlepší letošní umístění vozu BMW-Sauber a třetí dokončil (nyní již ex-mistr světa) Lewis Hamilton.

Jenson Button dojel na místě pátém a protože jeho jediní konkurenti v boji o titul nenasbírali dostatek bodů (Vettel dojel čtvrtý, Barrichello po smolném průběhu závodu až osmý), může Jenson Button slavit titul již před posledním závodem v Abu Dhabi.

autoweb.cz

19.10.2009 9:03

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist