Hybridní Porsche 911 bude závodit

Porsche 911 GT3-RSR, využívající obdobu systému KERS z F1, se chystá na slavný vytrvalostní závod 24h Nürburgringu.

Peklo se pomalu dostává na zem, protože už i Porsche přichází s hybridním modelem 911. Naštěstí ale jen se závodním zkušebním prototypem. Bude využívat hybridní pohon velmi podobný systému KERS, který známe z Formule 1. Systém umožňuje rekuperaci energie při brzdění, kterou lze následně použít pro akceleraci vozu.

Vytrvalostní závod 24h Nürburgring bude pro Porsche jistě velice zajímavý, jelikož hybridní 911 GT3-RSR pojede po boku obyčejné 911 GT3 RS, kterou nebude řídit nikdo jiný, než sám pan řidič s velkým Ř – Walter Röhrl.

Porsche již dříve potvrdilo uvedení hybridního ústrojí pro silniční modely Panamera a Cayenne, což se dá u takovýchto modelů pochopit, ale nyní vyvstává otázka, co znamená „ekologický pohon“ v 911 a co z toho plyne pro budoucnost této legendy?

Máme se snad těšit na Porsche 911 GT3 RS Greenline, kterému budete dobíjet dvě hodiny akumulátory, aby vůbec bylo možné pár minut řádit na okruhu?

Porsche sice slíbilo, že prozatím žádná hybridní 911 nebude, ale znáte to. O SUV se před několika lety říkalo to samé…

autoweb.cz

9.2.2010 8:44

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist