Ford Fiesta Van

Bude tohle nejzábavnější malá dodávka na trhu?

Nový Ford Fiesta se ještě ani nezačal prodávat a Ford už představuje praktickou verzi pro menší živnostníky. Podle toho, co jsme se o nové Fiestě dozvěděli se bude jednat o velmi lákavé auto jak z pohledu řidičských zážitků, tak i z pohledu užitné hodnoty. Mazda 2 se tak bude mít co ohánět, aby si udržela pozici našeho nejoblíbenějšího malého auta. A není pochyb o tom, že s touhle minidodávkou bude stejná zábava jako s osobákem, na jehož základech vyrostla. Rozdíl bude jen ve váze, chybějící zadní sedačky pár přebytečných kilogramů srazily.

Pod kapotou se bude zpočátku nabízet zážehový čtyřválec 1,25 l o výkonu slušných 82 koní, pro ty, kteří ale hodlají využívat přepravní kapacity auta bude vhodnější volbou diesel 1.4 TDCi o výkonu 68 koní nebo ještě silnější 1.6 TDCi o výkonu 90 koní, hodnoty točivého momentu automobilka nezveřejnila.

Ford Fiesta fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Ford Fiesta fotogalerie

Úložný prostor přesahuje 1000 litrů, výbava základních modelů je skromná, nechybí ale ABS, rozdělovač brzdného účinku a čtveřici airbagů. Připlácet si můžete za klimatizaci, elektrická okénka, navigaci, Bluetooth nebo parkovací senzory.

Ford Fiesta Van se na trhu objeví na začátku příštího roku, cena prozatím nebyla stanovena, měla by být ale minimálně lákavá.

autoweb.cz

29.9.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist