Dodge ponesou v Evropě znak Alfa Romeo (možná)

Dodge MiTo či Alfa Romeo Nitro? Brzy tomu tak může být.

Nedivte se, tato navrhovaná akce je součástí restrukturalizačních plánů Fiatu uvnitř automobilky Chrysler, kterou po jejím bankrotu Fiat spravuje.

Podle Sergia Marchionneho, šéfa Fiatu a Chrysleru, by se mohly Alfy Romeo v USA jmenovat Dodge a obráceně, Dodge se mohou jmenovat Alfa Romeo v Evropě. Tato „dvojí identita“ je prý nyní optimální a nejsnadnější krok k úspěšné restrukturalizaci značky Chrysler/Dodge.

Rovněž prohlásil, že Dodge je chápán jako sportovní auto v USA a to samé platí pro Alfu v Evropě. Nicméně obráceně – chápání Alfy v USA (kde ji skoro nikdo nezná) a Dodge v Evropě je naprosto rozdílné.

Značky Dodge a Alfa Romeo by si prý na evropském trhu mohly nepříjemně konkurovat, neboť jsou podle Marchionneho zaměřeny na stejnou skupinu zákazníků.

Budeme tedy někdy jezdit Alfou Romeo Nitro či Dodgem MiTo? Pochybujeme, že bychom se na evropském trhu setkali s Alfou Romeo Challenger či Alfou Romeo Viper, ale proti oficiálnímu dovozu Challengeru a Viperu v zásadě nic nemáme…

autoweb.cz

3.7.2009 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist