Dodge Challenger Furious Fuchsia Editions

Zářivá růžová barva je specifická pro limitovanou edici oslavující 40 let původního modelu.

Dodge Challenger z limitované edice je připomínkou téhož vozu ze 70. let minulého století. K dispozici bude ve verzích R/T a SRT8. Karosérie obou vozů se pyšní rychlými pruhy, které mohou být vyvedeny v černé nebo bíle barvě, a označením edice na bocích a blatnících vozu.

Tato edice se dále odlišuje novými 20 palcovými koly, které jsou pro model R/T lité a leštěné a pro SRT8 kované, a čtveřicí chromovaných koncovek výfuku pro SRT8 (R/T se musí spokojit pouze s dvojicí).

Interiér čalouněný černou a bílou kůží má vyvolat nostalgické vzpomínky na historický model, stejně jako specifická hlavice řadicí páky, která nabízí manuální řazení šesti převodových stupňů.

O pohon Challengeru R/T se stará osmiválec HEMI 5,7 l s výkonem 376 k, který stejně jako u modelu SRT8 s výkonem 425 koní z osmiválce 6,1 l posílá svou sílu na zadní nápravu, která je doplněna samosvorným diferenciálem.

V kanadském Bramptonu se během května rozběhne výroba edice Furious Fuchsia. Již od března lze objednávat jak model R/T za cenu 35 140 amerických dolarů, tak SRT8, kterých se vyrobí jen 400 kusů, za cenu 45 150 amerických dolarů.

autoweb.cz

12.2.2010 7:01

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist