Crown Victoria pokračuje. Zatím.

Newyorští taxikáři mají důvod k radosti, Ford bude vyrábět jejich oblíbenou Crown Victorii ještě alespoň rok.

I přes zvěsti o tom, že by rok 2007 měl být pro klasické fullsize sedany od Fordu tím posledním, zůstanou Crown Victoria i její sourozenci ve výrobě i v modelovém roce 2008.

Pokud ale patříte mezi těch několik málo podivínů, kteří by chtěli novou Crown Victorii jako soukromé auto, máte smůlu. Od teď už budou tyto koráby silnic k dispozici jen firmám, případně státním organizacím a budou pokračovat v dlouholeté tradici žlutých taxíků a policejních aut.

Američtí důchodci ale nemají důvod k bezhlavému úprku pro poslední zbývající kusy stávajícího ročníku, poslední z klasických sedanů s rámovým podvozkem se bude veřejnosti i nadále prodávat v sesterské luxusnější verzi Mercury Grand Marquis a na zvláštní objednávku bude k dispozici i luxusní Lincoln Town Car, který bude jinak vyráběn zejména pro společnosti, provozující limuzíny.

Konec posledních dinosaurů, postavených na rámu a poháněných velkými osmiválci, se ale pravděpodobně blíží. Dobrou zprávou je, že by to mohlo znamenat brzký příchod jejich nástupce, založeného na konceptu Ford Interceptor.

autoweb.cz

26.3.2007 5:12

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist