BMW X1 Concept

BMW ukázalo další přírůstek do své pomalu ale jistě se rozrůstající rodiny SUV.

Jako odpověd pro Audi Q5 a rozrůstající se oblibu malých, „městských“ SUV díky ekonomické a ekologické krizi, si BMW přichystalo model X1, tedy alespoň prozatím v podobě kocneptu, který se objevil jako jedno z lákadel na stánku v Paříži. Je postaven na základech řady 1, ale s důkladně přepracovaným podvozkem. Pod kapotou se objeví známé motory z nejmenší řady BMW, s atmosférickou šestnáctistovkou se ale zatím nepočítá. Ke snížení ostře sledované spotřeby a emisí je tu nejnovější generace technologií EfficientDynamics se stop-start systémem, rekuperací energie při brzdění a nejrůznějšími vylepšeními aerodynamiky. Samozřejmostí je vyspělý pohon všech kol xDrive, který ale upřednostňuje při přenosu výkonu zadní nápravu. Ten by měl BMW X1 zajistit především skvělou ovladatelnost na silnici, do lehkého terénu přeci jen takové auto zavítá jen příležitostně.

BMW X1 velká fotogalerie

BMW X1 fotogalerie

Sériová verze by se měla ukázat ještě před představením nové generace BMW řady 1, tedy dříve, než koncem roku 2009 se na silnicích rozhodně neobjeví.

Na stánku BMW se samozřejmě ukázala i faceliftovaná řada 3 a nové BMW řady 7, o kterých jsme již psali dříve.

autoweb.cz

3.10.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist