BMW M3: paket Competition a systém stop-start

BMW M3 dostalo sportovní a zároveň ekologický paket.

Stejně jako v případě minulé generace BMW M3 E46, která na „sklonku života“ dostala paket Competition, i současná generace BMW M3 se dočkala stejné modifikace.

BMW M3 Competition má o 10 mm snížený a jinak nastavený podvozek, nová 19“ kola, nové nárazníky s karbonovými doplňky, karbonový zadní spoiler a pár detailů. Z techniky se mění přenastavení kontroly trakce ve sportovním režimu, takže by auto mělo nyní dovolit ještě divočejší styl jízdy.

Další změnou je zavedení systému Stop/start z programu BMW EfficientDynamics. Nebojte, pneumatiky s nízkým valivým odporem nebyly pro BMW M3 připraveny… Dostanete ale také indikátor optimálního okamžiku řazení. BMW M3 tak sníží spotřebu a emise až o 8 % (nyní spotřebuje jen 11,2 l/100 km s automatem a 12,4 l s manuálem).

Zajímavostí je, že systém Stop/start je k dispozici jak pro auta s manuálem, tak i pro ta se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou – BMW M3 je tak první BMW s pohonem pouze na spalovací motor, které má systém Stop/start i pro automat. Pro hybridy BMW X6BMW řady 7 se podobný systém rozumí samo sebou…

autoweb.cz

15.2.2010 3:03

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist