Aston Martin v Ženevě

DBS bez střechy a dvanáctiválec pod kapotou malého Vantage.

Aston Martin je na koni. I přes složitou globální situaci, které se musí firma operativně přizpůsobit, se mu celkem daří a neočekává se, že by nějak slevoval ze svého nasazení. Právě naopak. Na ženevský autosalon se chystají minimálně dva velmi zajímavé modely.

Prvním má být otevřená verze Aston Martin DBS, takže si konečně můžete vychutnat řev dvanáctiválce o výkonu 510 koní a točivém momentu 570 Nm i se staženou střechou a přitom stále vypadat jako Bond, James Bond. Samozřejmě se oproti kupé zvýší cena i hmotnost a lehce si pohorší také jízdní výkony, ale to tomuhle autu nemůžete mít za zlé. Jeho vlastnictví bude stále silně záviděníhodné.

Druhým kouskem, který se s velkou pravděpodobností v Ženevě ukáže, bude sériová verze kupé Aston Martin V12 Vantage. Ano, pod kapotu tohoto malého kupé by mohl být nacpán brutální dvanáctiválec ze závodního Astonu DBR9. Výkon? Rovných 600 koní! Ehm, kolik koní že to má Corvette ZR-1 nebo Porsche GT2?

Ještě si nemůžeme být úplně jisti, jak nakonec bude produkční verze Astonu V12 Vantage vypadat, ale odhadujeme, že se od konceptu V12 Vantage RS příliš lišit nebude.

Aston Martin ještě možná odhalí více detailů o exkluzivním superautu One-77. Ačkoli je o něj velký zájem, říká se, že jich je ještě pár k dispozici.

autoweb.cz

4.2.2009 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist